Kalite Koordinatörlüğü

Akreditasyon Hazırlıklarımız Bilgilendirme Sunumuyla Başladı

Üniversitemizde program akreditasyonu çalışmalarına Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla başlanıldı. Rektörlük Senato Salonumuzda düzenlenen ve rektör yardımcıları ile akademik birim yöneticilerinin katıldığı toplantıda Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun üniversitelerden beklentileri, akredite olmanın önemi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yetkilendirilen akreditasyon kuruluşlarının fonksiyonları gibi konularda bilgilendirme yapan Prof. Dr. Atilla Çimer’in detaylı sunumundan sonra sürece ilişkin takvim hazırlanması ve atılması gerekli adımlar üzerine görüş alışverişinde bulunularak 2025 yılı Akreditasyon Programı için bazı birimlerimizce başvuruların gerçekleştirilmesi yönünde planlamalar yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde akredite olmak; ‘Kurul tarafından belirlenmiş akademik kriterler ile standartların karşılanıp karşılanmadığını ölçen ölçme-değerlendirme ve dış kalite güvence süreci’ şeklinde tanımlanıyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat