Kalite Koordinatörlüğü

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutladık

Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Üniversitemiz Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

 

GEREKİRSE CANIMIZI VERİRİZ

Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümünü münasebetiyle düzenlenen kutlama töreninde Üniversitemiz yönetimi ile akademisyen ve öğrencilerimiz bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’nun anıta çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunması ile devam etti. Törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam’ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu yaptığı kutlama konuşmasında “Cumhuriyete layık olmak; onu korumak, her türlü iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmak ve gerekirse bu uğurda kanımızı-canımızı feda edebilmek erdemini göstermektir” dedi. Rektörümüz şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Cumhuriyet’i bizler kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz.’ Yani bizleriz. Bir dönemin genç nesli olarak biz bu noktalara gelmiş isek bunlar Cumhuriyetimizin sağladığı imkanlarla olmuştur. Gençlerimiz de burada yükseköğrenim görmek üzere bize birer emanettir. Onları en güzel şekilde yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Ey Türk Gençliği…’ diye başlayan Hitabesinde ‘Birinci vazifeniz Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet müdafaa ve muhafaza etmektir’ diyerek bize son derece önemli bir emanet bırakmış oluyor. Bizlere düşen nimetlerinden her yönü ile istifade etmekte olduğumuz Cumhuriyeti korumak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmak ve gerekirse bu uğurda kanımızı, canımızı feda etme erdemini göstermektir.”

 

CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMAK

Bugün Cumhuriyet’in yüzüncü yılını büyük bir gururla kutlayan Türk Gençliği’nin önümüzdeki yüzyılları da bugünden düşünmek ve Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşmak için çalışmasını isteyen Rektörümüz konuşmasını şöyle tamamladı: “Bunu yapmazsak Cumhuriyetin lâyıkıyla gelişmesini ve yükselmesini sağlamış olmayız. Yakın coğrafyamızda son derece üzücü olaylar yaşanıyor. Tüm bunlar birlik beraberlik içerisinde vatanımızı ülkemizi milletimizi koruma kollama adına büyük sorumluluklar üstlenmemizi gerektiriyor. Değerli gençler, bizden sonra bu emaneti devralacak olan sizlersiniz. Ne kadar milli değerleri özümseyip Cumhuriyetin değerlerini korursanız emanete o kadar iyi sahip çıkmış olacaksınız. Bundan sonra da Cumhuriyetin kazanımlarını korumak, geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için elinizden gelen her türlü çabayı gösterin. Bunu yaptığınız zaman bu uğurda mücadele vermiş, şehit düşmüş, gazi olmuş ecdadımızın emellerini yerine getirmiş olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bugünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet dileklerimle hürmet minnet ve şükranla anıyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” Tören; akademisyenlerimizin ve üniversitemiz personelinin öğrencilerimizin bayramlarını kutlamaları ile son buldu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat